gå nakna en dag tillsammans

Att gå naken en dag tillsammans med din partner eller bara gå naken en dag med dig själv har många fördelar. Dels så är det enkelt att ta på sig själv eller varandra och dels så skapar det en avslappnad atmosfär.

I en värld där våra liv ofta styrs av hektiska scheman och ständiga krav kan vi ibland glömma bort de enklaste sätten för att återansluta kontakten med vår partner, eller med oss själva. En enkel men bortglömt metod för att återfå lust och åtrå är att vara naken!

5 anledningar till att vara naken oftare

 1. Att vara naken bryter barriärer
  När kläderna åker av gör ofta våra osäkerheter och vårt försvar det med. Att vara naken oavsett om du är ensam eller inte kan främja din ärlighet och öppenhet vilket gör det enklare att kommunicera om saker och ämnen som du normalt kanske vill undvika. Det fysiska blottandet speglas ofta i ett emotionellt blottande.
 2. Nakenhet kan öka ditt självförtroende
  Många kan känna sig lite osäkra och ”nakna” när de är nakna. Det är inte så konstigt eftersom vi är många som kämpar med kroppsbilden och skeva ideal. Att vara naken med dig själv eller din partner kan öka din/er självmedvetenhet och självförtroendet eftersom ni tillåter er att bara vara, naturliga och precis så som ni är. Om ni är två så skapar nakenheten en känslomässig miljö där ni båda känner er sårbara och accepterade vilket ökar den känslomässiga intimiteten.
 3. Att vara naken främjar intimiteten
  Att tillbringa tid naken själv eller med sin partner är inte bara sexuellt. Det hjälper dig/er att uppskatta sin egen och den andras kropp på både ett sexuellt och icke-sexuellt sätt. Att vara naken i sin ensamhet kan leda till att du ”råkar” ta på dig själv och på så sätt vaknar lusten till liv – alternativt att du med tiden accepterar din kropp på ett helt annat sätt än förut.
 4. Det blir enklare att vara hud mot hud
  Forskning har visat att hud mot hud-kontakt är otroligt kraftfullt. Det främjar frisättningen av kärlekshormonet oxytocin som spelar en stor roll i social bindning och intimitet. Hudkontakt är också lugnande och kan minska stress och ångest och förbättra humöret.
 5. Lekfullhet och glädje
  Nej, man är ju inte naken en hel dag särskilt ofta – eller? Att göra det till en grej, ”idag är vi nakna”, kan väcka glädje, lekfullhet och nyfikenhet på både sin kropp och någon annans. Njut av friheten och uppskatta nuet <3

FLER LIGGTIPS

Hitta G-punkten

Att hitta G-punkten är viktigt för många och det finns de som försöker och försöker men inte riktigt lyckas. Vi har samlat våra bästa tips

TESTA WETSEX

Vad är wetsex? Wetsex är en sexuell handling där man involverar urin på olika sätt. Det kan handla om att man tänder på att kissa

Sexting

Sexting är en sammanslagning av orden ”sex” och ”texting” vilket innebär sexuellt laddade meddelanden eller bilder via digitala plattformar eller sms. Läs mer om sexting och få tips på vad du kan skriva!