Få en fontänorgasm

Den omtalade fontänorgasmen – vad är fontänorgasm, hur får du en fontänorgasm och hur känns en fontänorgasm?

Vi får ofta frågan hur får man fontänorgasm och vad är fontänorgasm. En fontänorgasm är egentligen någonting så enkelt som en kvinnlig utlösning. Det kallas även sprutorgasm men det behöver inte vara varken en fontän eller ett sprut utan det kan helt enkelt också bara sippra ut. Mängden vätska är väldigt individuell! Just benämningar som fontänorgasm eller sprutorgasm strular till det lite just eftersom inte alla får det här ”sprutet”. Allas orgasmer ser olika ut – precis som hos män!

HÄR hittar du bra dildos och G-punktsvibratorer som kan hjälpa dig i jakten på en fontänorgasm!

Vad är en fontänorgasm?

Som svar på frågan vad är fontänorgasm så består själva utlösningen består av två olika vätskor. Den ena vätskan är vitaktig och smakar sött och kommer från ett flertal körtlar som sitter runt urinröret. Den här vätskan bildas när man är upphetsad och stimulerad – inte att förväxlas med det våta i vaginan som är lubrikation. Vätskan kan både sippra ut eller komma som en stråle från urinröret – därav namnet fontänorgasm. Den andra delen av vätskan kommer från själva urinblåsan och består av prostatasekret och utspädd urin. Den här vätskan är ofta av lite större mängd och kan vara över en deciliter. Det är en klar vätska som inte luktar urin och inte heller lämnar några fläckar som urin gör. Det är små små mängder av urin som har hittats och ingenting som egentligen märks av.

Hur får man fontänorgasm?

Det finns ingen exakt metod för att få fontänorgasm, eftersom det varierar från person till person och kan kräva tid och övning för att lära känna sin egen kropp och sexuella respons. Men det finns viss råd och tekniker som kan hjälpa till att öka chanserna för att få en fontänorgasm:

  1. Kegel-övningar: Dessa övningar syftar till att stärka musklerna i bäckenbotten, vilket kan hjälpa till att öka blodflödet till könsorganen och öka sexuell respons. Kegel-övningar kan göras när som helst och var som helst, och är enkel att utföra.
  2. Arousal och förspel: Det är viktigt att vara väl förberedd och tillräckligt upphetsad för att öka chanserna för en fontänorgasm. Långt förspel och stimulering av klitoris kan hjälpa till att öka arousal och göra det lättare att nå orgasm.
  3. Experimentera med olika typer av stimulans: Det kan vara värt att experimentera med olika typer av stimulans, såsom vaginal eller anal stimulans, för att hitta det som fungerar bäst för dig.
  4. Kommunikation med din partner: Det är viktigt att kommunicera med din partner om vad du gillar och inte gillar, och att vara öppen för feedback. Det kan också vara värt att prata med din partner om fontänorgasmer och hur man kan hjälpa till att öka chanserna för att uppleva en.
  5. Stressrelaterad: Var inte stressad eller orolig under sexet, det kan påverka din förmåga att slappna av och njuta av sexet.
  6. Mindset: Ha ett positivt inställning och förvänta dig inte att det ska hända, fokusera på njutningen och njut av sexet.

Det är viktigt att notera att fontänorgasmer inte är ett måste för att ha ett givande och tillfredsställande sexliv. Alla kvinnor är unika och det finns många olika sätt att njuta av sex och uppleva orgasm. Det är också viktigt att notera att det finns olika grader av fontänorgasmer och inte alla kvinnor kommer att uppleva det.

Mycket handlar om att kunna känna sig både avslappnad men samtidigt upphetsad och att få till exakt rätt form av stimulans – där har alla olika förutsättningar. Det kan vara så att man själv eller ens partner inte har haft möjlighet eller lust att utforska just sortens stimulans eller så känner mig sig obekväm just i att få en utlösning.

Hur får man en sprutorgasm?

Hur får man en sprutorgasm eller fontänorgasm? Det finns inget generellt svar för då det är högst individuellt. För vissa fungerar det med direkt klitoristimulans och för vissa är det genom samlag. Det absolut vanligaste sättet att få en fontänorgasm är via stimulans av g-punkten. G-punkten är egentligen ingen punkt utan helt enkelt det området där klitoris, slidan och urinröret möts. Det här området består av en mängd nervtrådar och vävnader vilket gör det lite extra känsligt för beröring.

Oftast hittas det här området några centimer in längs slidans framvägg – en bra plats att börja på! Det kan vara ett sätt att ”få igång” en sprutorgasm! Många tycker att det är skönare med lite lätta tryckningar i området istället för smekningar, testa er fram. Det viktigaste är att vara avslappad och bekväm. Testa er fram genom att i olika hastigheter och rörelser massera, trycka och smeka vid området – kanske i kombination med en klitorisvibrator?

Hur känns fontänorgasm?

Vi får också frågan hur känns fontänorgasm ibland men hur det känns är väldigt olika från person till person – det som ofta händer innan själva utlösningen är att man kan känna sig lite kissnödig, det är helt okej! Det är extremt ovanligt att man kissar på sig under själva akten så spänn av slappna av i bäckenbotten för att öka känslan och förhöja chanserna.

Exakt hur den känns är som sagt väldigt individuellt – det finns de som tycker att det känns helt fantastiskt och enligt vissa så känns det inte så märkvärdigt alls. De som gillar det lite extra mycket gör det ofta utifrån hur det känns rent fysiskt och upplever kanske en lite intensivare orgasm. För många är också själva sprutandet också en del av grejen – att det syns för både en själv och sin eventuella partner att man njuter!

Sen finns det självklart personer som inte tycker det är extra skönt alls, vissa tycker till och med att en fontänorgasm är mindre intensiv än en vanlig – men testa er fram!

Vill du köpa en dildo eller vibrator speciellt utformad för G-punkten som stimulerar fontänorgasmer? KLICKA HÄR!

 

FLER LIGGTIPS

Hitta G-punkten

Att hitta G-punkten är viktigt för många och det finns de som försöker och försöker men inte riktigt lyckas. Vi har samlat våra bästa tips

TESTA WETSEX

Vad är wetsex? Wetsex är en sexuell handling där man involverar urin på olika sätt. Det kan handla om att man tänder på att kissa

Sexting

Sexting är en sammanslagning av orden ”sex” och ”texting” vilket innebär sexuellt laddade meddelanden eller bilder via digitala plattformar eller sms. Läs mer om sexting och få tips på vad du kan skriva!